به گزارش قدس آنلاین، آیتالله سیداحمد علمالهدی ظهر امروز در جلسه ویژه هفته کارگر در محل حسینیه دفتر نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی اظهار داشت: شوراها، نمایندگان کار در نهادهای مختلف و اداره کل کار، رفاه و تأمین اجتماعی باید مسیر را برای کارگران هموار سازد، باید برکت در دل خانوادهها ایجاد شود و تمامی متولیان در راستای بهبود شرایط جامعه کارگری بکوشند.
وی تصریح کرد: کارگران با نهایت تلاش و کوشش از ظرفیت موجود استفاده میکنند، ارزش کارگر به دو دسته تقسیم میشود که یکی از آنها ارزش کارگر برای خود است، این افراد با تمام نیرو و توان خود تلاش کرده و از دست با کفایت خود برای درآمدزایی استفاده میکنند، در حالی که جامعه امروز از افرادی که در یک شب به ثروت هنگفتی میرسند پر شده است.
علمالهدی بیان کرد: بسیاری از افراد توسط امور مشروع و نامشروع مانند زد و بندها، فعالیتهای فکری، سلسله ارتباطات و نظایر این موارد در مدت زمان کوتاهی به ثروت بسیار زیادی میرسند، در حالی که کارگر با تکیه بر عرق جبین خود زندگی سادهای را برای خود و خانواده تهیه میکند.
نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در برخی موارد شرایط چنان سخت میشود که این سوال برای برخی از این زحمتکشان به وجود میآید که در صورتی که میتوان در مدت زمان کمی به ثروت رسید چرا باید زحمت کشید؟ در برخی موارد این تلقینات شیطانی در ذهن این افراد به وجود میآید اما باید با آنها مقابله کرد.
وی افزود: در حوزه کارگری ما با واژهای به نام «برکت» آشنایی داریم، این واژه چنان از اهمیت بالایی برخوردار است که در صورت فهمیدن آن دیگر به سمت و سوی امور یک شبه نمیرویم، ارزش زندگی افراد زحمتکش به مراتب بالاتر از افراد راحتطلب امروزی است.
علمالهدی اظهار داشت: بخش دوم ارزش کارگر مربوط به جامعه میشود، کارگر تنها به افرادی که در محیطهای مکانیکی فعالیت دارد نمیگویند، هر فعالی در عرصه خدماتی، کارگر نام دارد، این افراد با زور بازوی خود به جایگاهی دست مییابند، نه با داد و ستد و واسطهگر، ثروت و درآمد مبتنی بر ایجاد ارزش افزوده نسبت به منابع طبیعی توسط این قشر زحمتکش محقق میشود.
وی عنوان کرد: امسال دو بحث رعایت حقوق کارگر و سطح زندگی کارگر باید ورد توجه قرار گیرد، باید درآمد کارگر متناسب با وضع هزینه آن باشد، این بحثها همیشه وجود دارد و متولیان با جدیت تمام به آنها رسیدگی میکنند اما برخی از اتفاقات مربوط به ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی است.
علمالهدی بیان کرد: یکی از مشکلات ما در بحث کارگران این است که کارگر فرمانده تولید نیست، پیامبر اکرم(ص) دست هیچ ثروتمندی را نبوسیدند اما این امر را برای جماعت کارگر انجام داد، در صورتی که کارگر فرمانده کار شود هیچ کارخانهای تعدیل نیرو نداشته و به زمین نمینشیند.
امام جمعه مشهدمقدس گفت: کارخانهدار برای کسب سود بیشتر به صورت ناگهانی حدود ۴۰۰ کارگر را اخراج کرده و زمین خود را میفروشد، پس از آن ثروتش را در بانک گذاشته و سود میبرد، یا این که برجی ساخته و توسط آن درآمدزایی کند، باید مشکلات را از ریشه برطرف کرد.
وی خاطرنشان کرد: در صورت عدم تغییر شرایط و به دست گرفتن امور توسط فردی غیر از کارگران، رونق تولید معنا پیدا نمیکند، کارگران باید خودشان نیز چنین مسائلی را مطالبه کنند، گفتن این حرفها توسط مسئولان تنها با اهانت در فضای مجازی روبهرو است، افرادی که پشت ثروت و قدرت خود را مخفی کردند به این افراد خیانت میکنند.
علمالهدی اظهار داشت: باید اموری که این افراد توسط آنها تسهیلاتی را در اختیار میگیرند پیگیری شود تا نتایج آن تسهیلات مشخص شود، جریانهای موجود در جامعه نمیتواند ما را به رونق تولید برساند، برای رسیدن به هدف ابتدا باید مشکلات موجود در جامعه برطرف شود.
منبع: تسنیم
انتهای خبر/
نظر شما